İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi Eylül 2024

İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi

 

Eğitimin Tanımı

İş hukuku, ücret ve tazminatların vergilendirilmesi, iş sağlığı ve güvenliği ve bordro gibi konularda işletmelerin ihtiyaçlarını karşılayacak uzman personel talebi fazla olmasına rağmen, bu alanda yetişmiş az sayıda personel bulunmaktadır.
Program, uygulamaları doğru ve süreklilik arz edecek şekilde hayata geçiren, gerek pratik gerekse teknik bilgi ve alt yapıya sahip, donanımlı ‘İş Hukuku Uzmanı’ yetiştirmeyi hedeflemektedir. 

Eğitimin Konuları

1. Genel konular a. Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, b. Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, c. İşyeri temizliği ve düzeni, ç. İş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar.

2. Sağlık konuları a. Meslek hastalıklarının sebepleri, b. Hastalıktan korunma prensipleri, c. Biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ç. İlkyardım, d. Tütün ürünlerinin zararları ve pasif etkilenim.

3. Teknik konular a. Kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri, b. Elle kaldırma ve taşıma, c. Parlama, patlama, yangın yangından korunma, ç. İş ekipmanlarının güvenli kullanımı, d. Ekranlı araçlarla çalışma, e. Elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, f. İş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması, g. Güvenlik ve sağlık işaretleri, ğ. Kişisel koruyucu donanım kullanımı, h. İş sağlığı güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, ı. Tahliye kurtarma.

4. Diğer konular (çalışanın yaptığı işe özgü yüksekte çalışma, kapalı ortamda çalışma, radyasyon riskinin bulunduğu ortamlarda çalışma, kaynakla çalışma, özel risk taşıyan ekipman ile çalışma, kanserojen maddelerin yol açtığı olası sağlık riskleri ve benzeri)

 

Fiyatı: 180,00 TL

Süresi: 16 Saat

Yapılacağı Yer: Uzaktan Eğitim

Açıklama: Son Başvuru    (Her Ay Yeni kurs açılacaktır)

 

Banka Hesap Adı: İKÇÜ Sürekli Eğitim Merkezi Döner Sermaye Birimi

 

HALK BANKASI-ÇİĞLİ ŞUBESİ

IBAN: TR71 0001 2009 7180 0006 0000 24

 

Hemen Başvur.

Kurs Başvuru Adımlarını Gösteren Video İçeriği

Ödemenizi gerçekleştirirken Açıklama kısmına İsim-Soyisim ve Kurs Adı yazmanız ÖNEMLE rica olunur. 

Menüyü Kapat