İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Genç Ahiler Projesi

PROJE HAKKINDA

Genç Ahiler Projesi liseli gençlerimizin girişimcilik ve sosyal sorumluluk becerilerini arttırmak amacıyla tasarlanmış bir sosyal girişimcilik eğitimi projesidir. Proje kapsamında gönüllü lise öğrencileri bir araya gelerek faaliyet yürütmek istedikleri alanda sanal bir işletme kuracaklardır. Söz konusu işletmeler elde ettikleri karın önemli bir kısmını, yine girişimci öğrencilerin tespit ettikleri bir sosyal sorunun çözümüne destek olmak için kullanacaklardır.
Liselerimizde öğrencilerimiz tarafından kurulan sosyal girişimler gönüllü öğretmenler rehberliğinde faaliyet yürütecektir. Yine proje sürecinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi
akademisyenleri, gönüllü iş adamları ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri tarafından öğrencilerimize mentörlük desteği verilecektir.

Hayata geçirdikleri işletmenin elde ettiği kazançla topluma fayda sağlamayı amaçlayacak olan sosyal girişimci lise öğrencileri, proje kapsamındaki yarışma ile eğitim ve kültür gezileri ödülü kazanma imkânına kavuşacaklardır. Yine proje kapsamında öğrencilerimiz çeşitli gençlik kampları ve etkinliklerine katılacaklar, bu faaliyetler yoluyla ticari ve kültürel alandaki bilgi ve becerilerini arttıracaklardır.

İMHAD Gençlik ve Spor Kulübü ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) işbirliğinde hazırlanan projemiz, başta İzmir Kalkınma Ajansı olmak üzere, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin destekleriyle yürütülecektir.

Projeyle sayıları artmakta olan kar ve kazanç odaklı girişimcilik eğitim projelerine yeni ve doğru bir alternatif geliştirilmiştir. Bu çerçevede liseli öğrencilerimizin girişimcilik
becerilerini keşfeder ve arttırırken, elde ettikleri kazancı toplumun faydası için kullanma erdemini kazanmaları hedeflenmektedir. Proje kapsamında geleceğin fark yaratacak
girişimcilerinin “kazancı amaç olarak değil, topluma hizmette bir araç olarak gören” sosyal girişimcilerden oluşacağı öngörülmektedir.

 

Projede lise ve dengi eğitim kurumlarında okuyan gençlerimizin tarihten gelen değerlerimiz ışığında ticari ve ahlaki eğitimlere tabi tutulması temel alınmaktadır. Bu çerçevede sadece iktisadi kalkınma için ihtiyaç duyduğumuz ticari girişimcilik değil, fütüvvet ahlakı temelinde yükselen ve toplumdaki hassas gruplara destek olunmasına yön veren bir sosyal girişimcilik eğitimi de proje faaliyetleri arasında planlanmıştır.
Bu maksatla öncelikle mentör öğretmenlerin yetiştirilmesi ve daha sonra uygulamalı olarak sosyal girişimde bulunacak öğrencilere gerekli niteliklerin kazandırılması proje kapsamında tasarlanmıştır.

 

Menüyü Kapat