İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

1. ULUSLARARASI PAZARLAMA VE MARKA İLETİŞİMİ EĞİTİMİ

1. ULUSLARARASI PAZARLAMA İLETİŞİMİ EĞİTİM PROGRAMI
  2. ULUSLARARASI MARKA İLETİŞİMİ EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİMİN AMACI: Firmaların temel pazarlama ilkelerine uygun stratejiler planlayarak, isabetli ve hedef pazara yönelik pazarlama ve marka iletişimi teknikleri kullanmada eksikliklerinin bulunduğu saptanmıştır. Bu eğitim programı ile ilgili katılımcı firmaların uluslararası ölçekte başarı örnekleri ile de desteklenerek uluslararası pazarlama ve marka iletişimi açısından farkındalık seviyelerinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır.

EĞİTİM İÇERİĞİ KONU BAŞLIKLARI:

ULUSLARARASI PAZARLAMA İLETİŞİMİ EĞİTİMPROGRAMI

• Pazarlama kavramının gelişimi
  • Pazarlama karması ve değişimi
  • Pazarlama karması kapsamında iletişimin yeri
  • Pazarlama iletişimi kavramı
  • Pazarlama iletişimi araçlarının kullanımı ve yönetimi
  • Türkiye’den ve dünyadan farklı sektörlerden başarılı pazarlama iletişimi uygulamaları vaka analizi
  • Tarım Makineleri sektörü temelinde örnek olaylar

ULUSLARARASI MARKA İLETİŞİMİ EĞİTİMPROGRAMI

• Marka kavramı ve Marka kavramını oluşturan bileşenler
  • Kurumsal marka stratejilerinin oluşturulması ve yürütülmesi
  • Marka sadakati ve marka piramidi analizi
  • Türkiye’den ve dünyadan farklı sektörlerden başarılı marka uygulamaları vaka analizi
  • Tarım Makineleri sektörü temelinde örnek olaylar

C- EĞİTİM KAPSAMINDA HİZMET SAĞLAYICI TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ BEKLENEN FAALİYETLER / GEREKLİLİKLER

Belirlenen başlıkta eğitim faaliyetinin en etkin şekilde yürütülmesi için teklif verecek olan hizmet sağlayıcı tarafından metodoloji belirlenecek ve süreç detaylı olarak planlanacaktır. Belirlenen yöntem çerçevesinde eğitim faaliyeti gerçekleştirilecektir. Yukarıda konuları belirtilen eğitimlerin tamamı, sektör konusunda uzman eğitmenler tarafından verilmelidir. Her bir eğitim teorik bilgilerin yanı sıra sektörel uygulama örnekleri ile desteklenmelidir.

Teklif verecek olan hizmet sağlayıcılardan eğitimin nasıl uygulanacağını (teorik ve/veya pratik) ortaya koyan eğitim teknik teklif dosyası ( EK-1) hazırlaması gerekmektedir.

Eğitmenlerin gereklilikleri:

• Eğitimin konusu olan sektörle ilgili teknik bilgi ve deneyime sahip olması
  • İş tecrübesini kanıtlayan CV, referans ve iş örneklerinin sunulması
  • Her eğitimden önce, eğitim içeriği ve eğitmenin özgeçmişi Odamıza ulaştırılacak ve onay alınacaktır. Teklif esnasında eğitmenin özgeçmişi sunulmalıdır. Özgeçmişi sunulan eğitmenler dışında eğitmen kullanılması gerekirse, her eğitimden önce yeni eğitmenin özgeçmişi Odaya ulaştırılacak ve onay alınacaktır. Belirlenen yeni eğitmen aşağıdaki şartlara uygun olmalıdır. Eğitim notları ve diğer materyaller eğitim firması tarafından temin edilecek ve katılımcılara dağıtılacaktır. İmza çizelgeleri eğitimci tarafından takip edilecek, eğitim sonunda Oda’ya sunulacaktır.
  • Eğitmenler, Türkiye'deki üniversitelerin veya denkliği Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından kabul edilen yurt dışındaki üniversitelerin en az 4 (dört) yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun, belirtilen eğitim konularında özel sektörde veya kamu kurum ve kuruluşlarında fiilen en az 5 (beş) yıl çalışmış kişiler olabilir.
  • Belirtilen eğitim konularında en az doktor unvanına sahip kişiler de eğitmen olabilir. Ancak, bu kişilerin eğitim vereceği konuda akademik bir çalışmasının (makale, araştırma, yayın vb.) bulunması gerekir. Doktor ve üstü unvana sahip eğitmen adayları için bir üst maddede belirtilen iş tecrübesi koşulu aranmaz.
  • Eğitim firmasının bünyesinde yukarıda belirtilen şartlara haiz en az 2 (iki) eğitmen bulundurması ve her bir eğitmen ile eğitim süresini kapsayan bir sözleşme (süreli/süresiz) yapmaları esastır. Teklif veren firmaya ait, daha önce benzer alanlardaki iş tecrübeleri ile ilgili en az 1 (bir) referans mektubu ek olarak sunulmalıdır. Referans mektuplarında, daha önce çalışılan işlerin sektörleri, süre ve bütçeleri vb. detayların yer almasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Fiyat Teklifine İlişkin Gereklilikler:

• Teklif, tüm ulaşım ve konaklama giderlerini, eğitim hizmeti veren eğitimcilerin /personelin tüm ücretlerini ve ilgili vergilerini kapsamalıdır.

D- EĞİTİMDE YER ALACAK PROJE KATILIMCISI FİRMALARA İLİŞKİN BİLGİLER:

Projede yer alan 10 firmanın tamamı İLGİLİ EĞİTİMİN TAMAMINA katılacaktır.

E- EĞİTİMLERİN SÜRESİ VE YERİ:

Eğitimler, Söke Ticaret Odası tarafından tahsis edilecek STO hizmet binasında yer alan çalışma salonlarında ya da ihtiyaca göre çevrimiçi ortamda düzenlenecektir. Bu nedenle, salon kira bedelleri teklife dâhil edilmemelidir.

Eğitim gün ve saatleri Oda, Hizmet Sağlayıcı firma işbirliği ile belirlenecektir (Eğitimin süresinin 1 ya da 2 gün olması planlanmaktadır). Bütün eğitimlerin, STO ve Hizmet Sağlayıcı firma arasında sözleşmenin imzalanma tarihinden itibaren maksimum 3 ay içerisinde tamamlanması gerekmektedir.

İlgili eğitimin tamamlanmasının ardından, eğitime katılan proje katılımcısı firmaların katılımı ile eğitim değerlendirme toplantısı gerçekleştirilecektir.

İhtiyaç halinde başka toplantılar organize edilecektir.

F- EĞİTİM HİZMETİ SONRASINDA STO’YA TESLİM EDİLMESİ GEREKEN ÇIKTILAR

• Proje katılımcı firmaların etkin katılımı ile eğitimin belirlenen sürede gerçekleştirilmesi
  • Eğitimde kullanılan materyaller ve sunumlar
  • Eğitime katılan firma temsilcileri tarafından imzalanmış katılımcı listesi